Vision Quest/Rite de Passage – Dordogne

Als de natuur je roept dan weet alleen jij diep van binnen waarom je deze stap nu in je leven gaat zetten. Je weet, dat als je deze stap zet, je iets aangaat wat heilig is en het je leven zal veranderen. 

Je diepste verlangen
Een rite de passage / vision quest is een stap zetten naar een volgende fase in je leven. Het is je verbinden met je diepste verlangens, is het noemen van je naam in de nacht, is het zingen van het lied van je ziel, is contact maken met wie je in essentie bent, is dat te ontvangen waarvoor je bent gekomen, om dat in dank te aanvaarden. Jij offert je honger en angsten in ruil voor wat moederaarde, je gidsen en voorouders je brengen. Deze stap zetten is een diepe buiging maken voor al het leven, jezelf en moederaarde. Het is letterlijk door de poort gaan naar een ander nog onbekend gebied.

Programma
De totale duur van de retraite is acht dagen waarvan je er vier alleen in de natuur verblijft. De eerste twee dagen zijn bedoeld als voorbereiding in het basiskamp. In de ochtend voor je naar je plek vertrekt is er bij zonsopgang een zweethut als laatste voorbereiding. Het is een reiniging van lichaam en geest. Daarna ben je vier dagen alleen in het bos. Na je laatste nacht kom je bij zonsopgang terug naar het basiskamp. Je gaat opnieuw door de poort om terug te keren naar de ‘normale’ wereld en is er opnieuw een zweethut om die overgang te maken.

Eén worden met dat wat is
Gedurende de vier dagen en vier nachten is het mogelijk je levenspad weerspiegeld te zien in de natuur om je heen. Zullen de dieren, planten, bomen en sterren je ziel aanraken en je hart sneller laten kloppen. Zullen de geluiden van het bos je vertrouwd worden en is het mogelijk je één te voelen met ‘alles wat er is’. En daarmee stap je in de voetsporen van vele mannen en vrouwen die zich in de natuur terugtrokken om zichzelf te onderzoeken, te vasten en te bidden voor antwoorden op belangrijke levensvragen. Want al eeuwenlang trekken jonge vrouwen en mannen, ouderen, sjamanen en medicijnmensen hiervoor de natuur in.

Begeleiding
Tijdens je quest wordt je begeleid door een ervaren staf die je op alle mogelijke manieren zal ondersteunen, zodat je in alle rust en veiligheid contact kunt maken met jouw diepste bedoeling. Een rite de passage/vision quest zoals wij die organiseren vraagt een goede voorbereiding van de deelnemers en de begeleiders. Het begint met een motivatiebrief waarin je aan jezelf en aan ons schrijft waarom het tijd is om de natuur in te trekkenn. Ook maak je voordat de quest begint, op een zelfgekozen moment, een natuurwandeling. Tijdens deze wandeling schenk je bijzondere aandacht aan wat je onderweg tegenkomt: dingetjes die je vindt, dieren die je tegenkomt enzovoort. Het zijn vaak al kleine aanwijzingen voor wat je later op je plek zult tegenkomen.

Informatie
De rite de passage/vision quest wordt gehouden in Busserolles, Dordogne (http://www.petits-fours.fr). (De datum voor 2018 zal zo spoedig mogelijk worden aangekondigd). De kosten bedragen €1245,00. (Dit is inclusief €350,00 voor verblijf en maaltijden en exclusief 21% btw voor ondernemers). Neem voor alle andere informatie die je nodig hebt contact met ons op via mail: info@joskester.com of telefoon: 06-54765566.