Vision Quest

Als de vision quest je roept weet alleen jij diep van binnen waarom je deze stap in je leven gaat zetten. Je weet dat als je die stap zet je iets aangaat wat heilig is en het je leven zal veranderen. 

Want een vision quest / natuurretraite is meer dan vasten alleen. Een quest is meer dan vier dagen en vier nachten alleen in de bossen van de Dordogne zijn. Een quest doen is je verbinden met je diepste verlangens, is het noemen van je naam in de nacht, is het lied van je ziel zingen, is contact maken met wie je in essentie bent, is dat te ontvangen waarvoor je bent gekomen, om dat in dank te aanvaarden. Jij offert je honger en angsten in ruil voor wat moederaarde, je gidsen en voorouders je brengen. Een quest doen is een diepe buiging maken voor al het leven, jezelf en moederaarde.

Programma Vision Quest

De totale duur van de quest is acht dagen waarvan je er vier alleen in de natuur verblijft. De eerste twee dagen zijn bedoeld als voorbereiding in het basiskamp. In de ochtend voor je naar je plek vertrekt is er bij zonsopgang een zweethutceremonie als laatste voorbereiding. Daarna ben je vier dagen en nachten alleen in het bos. Na je laatste nacht kom je bij zonsopgang terug naar het basiskamp en is er opnieuw een zweethut om de overgang te maken van de wereld van je quest naar de ‘normale’ wereld.

Vision Quest Sjamanistische retraite georganiseerd door Jos Kester.
Vision Quest Sjamanistische retraite georganiseerd door Jos Kester.


Cry for vision

Gedurende de vier dagen en vier nachten van je quest is het mogelijk je levenspad weerspiegeld te zien in de natuur om je heen. Zullen de dieren, planten, bomen en sterren je ziel aanraken en je hart sneller laten kloppen. Zullen de geluiden van het bos je vertrouwd worden en is het mogelijk je één te voelen met ‘al wat is’. En daarmee stap je in de voetsporen van vele mannen en vrouwen die eerder een vision quest of natuurretraite deden. Want al eeuwenlang trekken jonge vrouwen en mannen, ouderen, sjamanen en medicijnmensen de natuur in om zichzelf te onderzoeken, te vasten en te bidden voor een visioen.

Traditie

Ons programma is geïnspireerd op de traditie van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. De jonge mannen, vrouwen en medicijnmensen trokken de natuur in en deden dat zonder eten en zonder drinken, met alleen een deken en hun heilige voorwerpen bij zich. Wij hanteren zoveel mogelijk deze pure vorm van de quest. Dit wil zeggen met minimale uitrusting en we gedurende deze vier dagen geen contact met je zullen maken, tenzij je dat zelf aangeeft via een boodschap. Lees hier meer over het sjamanisme.

Begeleiding

Tijdens de quest wordt je begeleid door een zeer ervaren staf die je op alle mogelijke manieren zal ondersteunen, zodat je in alle rust en veiligheid contact kunt maken met jouw diepste bedoeling. Een quest vraagt een goede voorbereiding van de deelnemers en de begeleiders. Het begint met een motivatiebrief waarin je aan jezelf en aan ons schrijft waarom het tijd is om nu op quest te gaan. Ook maak je voordat de quest begint, op een zelfgekozen moment, een medicijnwandeling. Tijdens deze wandeling schenk je bijzondere aandacht aan wat je onderweg tegenkomt: dingetjes die je vindt, dieren die je tegenkomt enzovoort. Het zijn vaak al kleine aanwijzingen voor de uiteindelijke quest.

Informatie

Volgend jaar wordt de quest geleid door een zeer ervaren staf die nog gaat bekijken waar de quest zal worden gehouden. Er is 12 jaar ervaring met het organiseren van de vision quest. We doen dit zorgvuldig, met liefde, onze volledige aandacht en alle ruimte om je diepste zelf te ontmoeten. Neem voor meer informatie contact met ons op via mail: info@joskester.com of telefoon: 06-54765566.